Asian inspired pirogger med mango chutney

Asian inspired pirogger med mango chutney

 

8 st

 

Deg:

250 g Fullkornsmjöl

150 g vatten

20 g extra jungfruolja

1 msk salt

 

Fyllning:

1 påse Edgy Veggie vetegranulat

3 dl vatten

150 g champinjoner

1 st rödlök

1 st morot, riven

1 msk sojasås

Vitlökspulver

Malen ingefära

Salt och peppar

 

Mango chutney:

1 medelstor mogen mango (200 g frukt)

1 msk russin

1 msk socker

1 msk hackad jalapeño eller chili

1 msk citronsaft

1 tsk vittvinsvinäger

Malen ingefära

Vitlökspulver

Nyhackad koriander

 

Gör så här:

Deg: Lägg mjöl och salt i en stor skål och blanda ihop. Tillsätt oljan och knåda in den i mjölet. Tillsätt vatten och knåda ytterligar i ca 5. min. Om degen är för våt tillsätt mer mjöl och om degen är för torr tillsätt mer vatten.

Skydda med en handduk och låt degen ligga och vila i ca. 40 min. Förbered fyllningen under tiden.

 

Fyllning: Blötlägg Edgy Veggie i 3 dl kokande vatten. Hacka lök och svamp fint och stek dem i ca 10 minuter tills de får fin färg.

Häll av överbliven vatten från Edgy Veggien och blanda ner riven morot , sojasås, malen ingefära, vitlökspulver, salt och peppar efter smak. Låt fyllningen svalna.

 

Mango chutney: Skär mango i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom koriandern i en gryta och låt sjuda i 30 minuter. Kom ihåg att röra om i grytan. Häll upp chutneyn i en burk tillsätt nyhackad koriander. Förvara i kylskåp.

 

När degen har vilat ta upp den och knåda lite igen.

Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut bitarna till rundlar ca ½ - 1 cm tjock. Lägg en sked av fyllningen i mitten av varje cirkel och tryck ihop sidorna med en gaffel. Se till att ändarna är helt stängda. Pensla dem ev med lite mandelmjölk och baka av dem i ca. 30 min. på 200 ° C. Vänd pirogerna efter 15 minuter så de får färg på båda sidorna.

 

Servera med en härlig sallad och mango chutney.