Asiatisk gryta med Edgy Veggie

Asiatisk gryta med Edgy Veggie

 

I burk Edgy Veggie veteflingor

3 dl grönsaksbuljong

1 vitlöksklyfta

1 msk ingefära

½ röd chili

½ dl japansk soja

½ dl sweet chilisås

saft från 1 lime

1 broccoli

5 tunnt skurna champinjoner

1 pkt risnudlar

Till servering;

½ dl jordnötter

picklad rödlök färsk koriander

 

Häll den varma buljongen över Edgy Veggie och låt stå i ca 20 minuter.

 

Fräs vitlök , en ingefära och chilin I en neutral olja. Häll i soja, sweet chilisås och limesaften. Koka ihop några minuter. Smaka av med en nypa salt och ev 1 tsk socker eller lite honung och såsen känns för syrlig. Låt koka ihop. Vänd sedan ner Edgy Veggien. Rör om och bred ut på en plat. Sätt in platen i ugnen i ca 20 min. Flingorna skall vara lite krispiga I kanterna när de är klara. Fräs upp grönsakerna. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.

 

När Edgy Veggien är klar vänder du ihop dem tillsammans med grönsaker och nudlar.

 

Lägg upp I en djup tallrik och servera hackade jordnötter, picklad lök och massor av färsk koriander till.