Chili Con Edgy Veggie

Chili Con Edgy Veggie

 

1 burk Edgy Veggie veteflingor

3 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning

2 msk starkt kaffe

1 msk balsamvinäger

1 msk mörk soja

några chiliflakes

 

Koka ihop vatten med grönsaksbulojongtärningen, tillsätt kaffe, balsamvinäger, mörk soja och chiliflakes, låt stå några minuter och svalna. Häll buljongen över Edgy Veggie bitarna, låt stå ca 20 min.

 

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor

7 dl vatten

3 dl rött vin

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk spiskummin

2 kanelstänger

1 msk timjan

½ zucchini

1 broccolibukett

1 burk svarta bönor

1 burk vita borlottibönor

2 tsk socker

salt och peppar

1 msk vinäger

 

Stek lök och vitlök i olivolja. Lägg I kanelstång, spiskummin och timjan. Låt värmas någon minut. Tillsätt Edgy Veggie och ev buljog som inte sugits upp. Låt detta fräsa på medelhögvärme några minuter. Häll på vatten, rödvin, socker samt de krossade tomaterna. Låt koka under lock I 20 min. Smaka av, tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg I bönor, broccoli och zucchini. Låt koka ihop några minuter. Red av med lite maizena till önskad konsistens. Smaka av med vinäger.

 

Servera med salad, gott bröd och grekisk yoghurt.