Cottage pie

Cottage pie

 

500 g skalad potatis

1 burk Edgy Veggie vetegranulat

3 dl kokande vatten + ½ tärning grönsaksbuljong

2 msk timjan

2 msk rosmarin

1 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 msk matolja (till stekning)

100 g hackade champinjoner

1 st morot, riven

1 burk krossade tomater

Salt och peppar

 

Sätt på ugnen på 180°C .

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Blötlägg Edgy Veggie i kokande vatten och tillsätt buljongtärningen, 1 msk timjan och 1 msk rosmarin. Ställ undan.

Hacka löken och stek dem i en stekpanna med 1 msk olja.

Tillsätt de hackade champinjonerna och den rivna moroten. Låt det steka några minuter.

Blanda ner grönsaksblandningen med Edgy Veggie, tillsätt de krossade tomaterna och resten av kryddorna och rör runt.

Häll av vattnet från potatisen och mosa dem, smaksätt med salt och peppar. Ta om det behövs lite av kokvattnet från och lägga till i mossen för att göra strukturen mjukare.

Häll blandningen med Edgy Veggie i en ugnsfast form och bred ut moset ovan på.

Kör i ugnen i ca 30 min eller tills det fått en fin färg. Avnjut med en god sallad till.