Edgy Veggie biffar med kikärtor

Edgy Veggie biffar med kikärtor

 

1 burk Edgy Veggie Vetegranulat

½ dl strösocker

½ gul lök

1 msk ströbröd

1 dl mjöl

1 tsk senap

1 ägg

½ tsk rödvinsvinäger

200 gram kikärtor

salt

peppar

paprikapulver

smör att steka i

soltorkad tomat

 

Smält strösockret i en kastrull. Finhacka den gula löken och blanda i löken när sockret har karamelliserats. Låt löken mjukna och få en gyllene färg och bli söt.

Blanda i ströbröd, mjöl, senap, ägg och rödvinsvinäger i bunke. Blanda ner finvalsad Edgy Veggie. Rör sedan i löken.

Koka kikärterna och mixa till en smet som sedan blandas i Edgy Veggie färsen. Krydda efter smak. Forma färsen till burgare och stek sedan i smör.

 

Avsluta med strimlade soltorkade tomater och servera. Edgy Veggie burgarna passar perfekt till en italiensk buffé.