Edgy Veggie salladsbåt med rostade kikärtor och tahindressing

Edgy Veggie salladsbåt med rostade kikärtor och tahindressing

 

1 burk Edgy Veggie vetegranulat

3 dl varmt vatten + ½ grönsaksbuljongtärning

2 tsk rökt paprika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

2 tsk hackad basilika

 

Rostade kikärtor

1 burk kikärtor

1 tsk paprika

½ tsk salt

¼ tsk peppar

1 tsk olja

 

Övriga ingredienser

2 hjärtsalladshuvud

10 körsbärstomater

1 paprika

1 burk majs

2 dl ärtor

½ gurka

 

Tahindressing

1 msk tahin

1 tsk citronsaft

1 tsk sirap

¼ tsk cayennepeppar

Vatten

 

Gör så här:

Häll av vätskan ifrån kikärtorna och blanda dem med 1 tsk paprika, ½ tsk salt, ¼ tsk peppar och 1 tsk olja i en skål. Fördela kikärtorna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i ca 35 min i 175°C. Skaka plåten efter halva tiden så att kikärtorna blir jämt rostade.

 

Medan kikärtorna är i ugnen, lägg Edgy Veggien i blöt i 3 dl varm grönsaksbuljong. När Edgy veggien har tagit upp vätskan, tillsätt 2 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk lökpulver, 1 tsk vitlökspulver och 2 tsk hackad basilika och blanda väl. Skär tomat, gurka och paprikan i små tärningar.

Knäck salladsblad och använd som skålar. Fyll med grönsakerna. Lägg också i de rostade kikärtor, majs och ärtor. Toppa med Edgy veggie.

 

Blanda tahindressingen. Blanda tahin, citronsaft, sirap och cayennepeppar i en liten skål och tillsätt vatten till önskad konsistens. Häll tahinidressingen över salladen.