Edgy Veggie Tikka Masala

Edgy Veggie Tikka Masala

 

I burk Edgy Veggie veteflingor

3 dl ekologisk grönsaksbuljong

6 tsk tikka paste (går att köpa I de flesta större butiker, om inte kan man göra själv, recept finns längre ner)

120 ml valfri yoghurt (helst inte lättyoghurt)

1 tsk olja

1 hackad lök

1 krossade vitlöksklyfta

1 färsk hackad chili (eller mindre om man tycker det blir för starkt)

2,5 cm ingefära riven

1 msk tomatpuré

250 ml vatten

smör

15 ml pressad citronjuice

Till servering färsk koriander och naanbröd

 

Häll Edgy Veggien i en bunke. Häll över den varma grönsaksbuljongen, låt stå. Blanda i 3 tsk Tikka paste och 60 ml yoghurt.

 

Värm oljan I en panna och bryn lök, vitlök, chili och ingefära I ca 5 minuter. Tillsätt resten av Tikka pasten och låt puttra ytterligare 2 min. Blanda i vattnet och tomatpuré. Låt puttra i ytterligare 15 min. Låt svalna och kör slät i en matberedare. Häll tillbaka i pannan. Tillsätt den återstående yoghurten, citronjuice och edgy veggie. Låt allt bli varmt i ca 5 min.

 

Servera med ris, naanbröd samt färsk coriander.

 

---

 

Tikka paste:

2 tsk korianderfrön

2 tsk kumminfrö

1,5 tsk vitlökspulver

2 tsk paprika pulver

1 tsk garam masala

1 tsk ingefärspulver

2 tsk chilipulver

½ tsk gurkmeja

¼ tsk salt

1 tsk citronsaft

150 ml vitvinsvinäger

150 ml olja

 

Mortla koriander- och kumminfrön. Blanda alla kryddorna och rör om ordentligt. Blanda kryddblandningen med citronsaften, vitvinsvinägern samt 2 tsk vatten till en lös pasta. Värm oljan I en stor panna (t ex en wok) hall i pastan och koka tills allt vattnet har absorberats, ca 10 min. När oljan flyter upp till ytan är tikka pastan klar.