Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

 

4 paprikor

1 burk Edgy Veggie vetegranulat

3 dl vatten + ½ tärning grönsaksbuljong

250 g ris

2 morötter

1 dl ärtor

1 burk kidneybönor

75 g färsk spenat

3 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

1 msk spiskummin

 

Sätt på ugnen på 200°C. Dela på paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Baka dem i ugnen i ca 15 min.

Medan paprikorna är i ugnen koka riset enligt anvisningar och blötlägg Edgy Veggie i 3 dl varmt vatten och buljongtärningen.

Skala morötterna och skär dem i små tärningar.

Ta ut paprikorna och ställ dem åt sidan.

Blanda det kokta riset med edgy veggie, morötter, börnorna, ärtor, spenat, tomatpuré, paprikapulver och spiskummin.

Fyll paprikorna och kör dem i ugnen i ca 5 minuter. Servera med en god sallad och chilisås.

Blir det någon fyllning över kan det förvaras i kylskåpet i 2 dagar.