Koreansk Burrito Edgy Veggie style

Koreansk Burrito Edgy Veggie style

 

Svårighetsgrad och tid kan variera för detta recept, beroende på hur mycket färdig lösningar man vill göra.

T ex går det lika bra att använda färdig mayo och bara smaksätta den. Vi gjorde egna tortilla bröd, men det går såklart lika bra med köpa färdiga.

 

Ingredienser;

Picklad rödkål

¼ del strimlat rödkålshuvud

1 dl ättika 12%

2 dl socker

3 dl Vatten

 

Koreans mayo

2 äggulor

1 msk kimchi bas (kan ersättas med citronsaft)

1 msk sriracha

2 dl matolja

Salt och peppar

 

Marinad

1 burk Edgy Veggie veteflingor + 3 dl varmt vatten

2 msk sweet chili sås

1 msk soja1

2 tsk sesamolja

2 tsk tomatpuré

3 msk olivolja

 

Övrig

2 dl Basmatiris

1 pkt haricot verts

1 burk kimchi

1 pkt tortillbröd

Sriracha

 

Gör så här;

Pickla rödkålen. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Låt koka upp tills sockret löses upp. Häll i den strimlade rödkålen och ställ in i kyl.

 

Marinaden med Edgy Veggie. Häll 3 dl varmt vatten över Edgy Veggien. Låt stå tills vattnet sugit upp, ev kan det bli lite vatten kvar, häll vara av det. Tar ca 10 minuter för vattnet att sugas upp. Blanda ingredienserna till marinaden, häll över den uppmjukade Edgy veggien och låt marinera i ca 1 timme.

 

Majonnäsen. Tag antingen färdig majonnäs och smaksätt med srirhaca och kimchibas. Eller om man vill göra egen mayo. Vispa äggulorna fluffiga med elvisp, tillsätt oljan i en tunn stråle till önskad konsistens. Tillsätt srirhaca och kimchibas (eller citronsaft) och vispa lite till. Smaka av med salt och peppar.

Stekt ris. Koka riset enl anvisningar på förpackningen. Stek sedan hårt i varm panna.

 

Haricot verts. Woka snabbt eller blancera dem i lättsaltat vatten.

 

Bred ut Edgy Veggien på en ugnsform. Tillaga i ugen i ca 30 min 225C tills den är krispig.

 

Lägg upp en tortilla på tallrik, lägg på alla ingredienser och rulla ihop till en burrito. Smaklig måltid!