Pulled Pork Edgy Veggie Style

Pulled Pork Edgy Veggie

 

1 burk Edgy Veggie veteflingor

3 dl vatten + 1 grönsaksbuljong

 

BBQ såsen

1 gul lök

3 msk olja

3 dl vatten

1 dl tomatpuré

1 dl äpplecidervinäger

¾ dl råsocker

1 msk paprikapulver

½ msk cayennepeppar

2 msk sirap

1 tsk rökextrakt

salt och peppar

 

Till servering

goda hamburgerbröd

stekt gul lök

crème fraiche

röd lök

 

Börja med BBQ såsen. Finhacka löken och stek i oljan. Låt den bli genomskinlig. Blanda övriga ingredienser till såsen. Häll över löken och låt småputtra i ca 45 min.

 

Häll varm buljong över Edgy Veggien, låt stå ca 10-15 min. Sätt ugnen på 200°C.

 

Blanda Edgy Veggien i den färdig BBQ såsen. Bred ut i långpanna och låt stekas i ugnen i 15 min.

 

Lägg stekt lök i botten på brödet, lägg på Edgy veggie toppa med crème fraiche och rödlök.

 

Servera gärna en fräsch bönsallad till.