Rödbetsburgare

Rödbetsburgare

 

I burk Edgy Veggie vetegranulat

En burk kikärtor 380g, sköljda och avrunna

Två rödbetor, skalade och rivna

1,5 dl ströbröd

En gul lök

Cayennepeppar efter tycke och smak

Smaksättning (efter smak)

Dijonsenap

Worchestersås

Liquid smoke

Salt och peppar

 

Lägg de avrunna och väl sköljda kikärtor i en mixer. Tillsätt hackad gul lök, en tsk dijonsenap, cayennepeppar och några skvättar worchestersås. Mixa grovt.

 

Blötlägg en burk Edgy Veggie i buljong och vänd ner den i bönblandningen när flingorna har fått en färsliknande struktur. Tillsätt därefter 1,5 dl ströbröd och mixa allt till en smet. När smeten är mixad tillsätter du två st. rivna rödbetor och smakar av med salt och peppar. Har du liquid smoke hemma kan du droppa i lite sådan om du gillar en rökig smak på din burgare.

 

Stek burgaren i het panna så att du får en krispig yta. Servera med sallad, briochebröd, en god barbecuesås.