Risrätt med Edgy Veggie

Risrätt med Edgy Veggie

 

Till 2 personer

 

1 burk Edgy Veggie Vetegranulat

1 grönsaksbuljongtärning (halva skall blandas med 3 dl vatten, den andra halvan skall kokas med riset)

100 g ris

1 tsk salt

1 tsk gurkmeja

1 tsk curry

½ tsk kokossocker

¼ tsk cayennepeppar

¼ tsk vitlökspulver

2 dl ärtor

1 paprika

1 stor morot

1 burk majs

1 lök

1 selleristång

Saften av ½ lime

 

 

Mjuka upp Edgy Veggie i 3 dl grönsaksbuljong. Medan det står och drar, koka riset i en gryta enligt anvisningar på förpackningen, låt halva buljongtärningen koka med samt kryddorna.

Medan detta kokar, skär paprika, morot, selleri och lök i småtärningar. Stek dessa i ett stekjärn tills de är mjuka. Tillsätt resten av grönsakerna, det kokta riset och Edgy Veggie som nu är mjuk. Rör runt och låt det stå och puttra i 5-10 minuter.

Lägg upp på tallrik och toppa med limesaft.